Розга

Традиција је лепота коју треба чувати, а не гомила ланаца који нас везују. Неке врло важне врсте традиције одговарају месту и не могу се лако пресадити. То су драгоцена добра и врло их је тешко обновити након што се изгубе.
“Породична винарија Орлић”, иако релативно млада и усмерена ка напретку и модернизацији, од почетка је као апсолутни императив поставила очување традиције “Гудуричке приче”. Негујући то поштовање и бригу успели смо да задржимо и унапредимо пиће изузетног квалитета.
Прављена по рецепту староседеоца гудуричке долине, ракија “Розга” (на црквенословенском лоза), у средњовековној историји позната и као “граппа” (ракија од грожђа), производи се у овој винарији од најквалитетнијих бобица, две препознатљиве сорте грожђа. Мусцат Оттонел и Мусцат Хамбург чине есенцију овог премиум напитка, а тајна његовог невероватног укуса и квалитета, крије се у издвојеном времену и изузетно преданом и стрпљивом начину добијања јединствених особина. Водећи се изреком да на добре ствари вреди чекати, процес сазревања ове ракије није убрзаван, већ му је поклоњено пет година, стога је данас “Розга” незаобилазни додатак нашој понуди.
Права традиција није сведочанство о ономе што је некад било, већ жива снага која покреће и допуњава садашњост. Управо се та снага може осетити већ при првом гутљају наше незаборавне “Розге”.

1.300 рсд

Category

Додатне информације